Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Melodifestivalens projektledare ny chef för SVT Malmö

Publicerad: 6 maj 2008, 09:47

Nu är det klart vem som tar över efter Carina Brorman på SVT Malmö. Det blir Christel Tholse Willers som för närvarande är projektledare för Melodifestivalen. – Jag vill bidra till att säkra kvaliteten på programproduktionen, säger hon till Resume.se.


Christel Tholse Willers, ny chef för SVT Syd. Foto: Hanna Eklöf/SVT

Christel Tholse Willers tar över SVT Malmö efter Carina Brorman som sade upp sig i januari.
Carina Broman tillträdde posten 2001 och hennes ledning präglades av turbulens med nedlagda program och uppsägningar av personal. Bland annat har dramaproduktionen försvunnit från Malmö.

Hur känns det att ta över en arbetsplats där det har varit så turbulent?
– Jag ser det som en stor möjlighet. Det sker en omorganisation inom hela SVT. Jag vill bidra till att säkra kvaliteten på programproduktionen. Jag vet att det finns väldigt begåvade medarbetare på SVT Malmö.

Som tv-konsument beskriver hon sig som en ”gott och blandat människa”. Hon tittar väldigt mycket på tv, både nöje och nyheter.

–Just nu är jag ju naturligtvis helt såld på Melodifestivalen och följer alla förberedelser inför den stora finalen. Sedan har jag följt Magnus Uggla i ”Vart fan är mitt band ”på fredagarna.

SVT har aktivt sökt en person med förankring i Skåne till tjänsten.

– Christel har en otroligt bra bakgrund. Hon är jurist, har dokumenterade ledarerfarenheter blandat med ett gediget TV-kunnande - såväl stor studioproduktion som samarbete med externa produktionsbolag, säger Johanna Frelin, divisionschef för allmän-tv på Sveriges Television i ett pressmeddelande.

Christel Tholse Willers började på SVT 2001 och har bland annat medverkat i produktionerna ”Allsång på Skansen”, ”Wildkids”, ”Videokväll hos Luuk” och ”Lilla Melodifestivalen”. Hon är 37 år, född och uppvuxen i Malmö och har tidigare arbetat på Dramaten samt drivit en reklambyrå. Efter Melodifestivalen kommer hon att ha semester och flytta till Malmö. Den nya tjänsten tillträder hon i augusti

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.