Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Mest synd om Kristallen"

Publicerad: 3 september 2010, 08:38

Tv-branschen valde att lägga tv-priset Kristallen samtidigt som publikmagneten – EM-kvalmatchen mellan Sverige och Ungern i kväll. – Det känns onödigt, men Kristallen brukar ju glömma bort sporten lite, säger Ola Wenström, nominerad till ”Årets sport-tv-profil” på galan – samtidigt som han leder TV6-sändningen från Råsunda.


Ämnen i artikeln:

Kristallen

Ola Wenström.

Ola Wenström är – tillsammans med André Pops, Peter Jihde och Tommy Åström – nominerad i den nya Kristallen-kategorin ”Årets sport-tv-profil” – ett av tittarpriserna.

Men Wenström missar galan – han är programledare för TV6-sändningen från Råsunda i kväll.

– Det är synd att det krockar. Det är väl mest synd om Kristallen. Det känns onödigt, det borde vara ganska lätt att ta reda på vad det är för stora saker som händer när man planerar in galan. Men Kristallen brukar ju glömma bort sporten lite. För två år sedan fanns det inte ens en sportkategori, mycket märkligt med tanke på hur mycket tittare sportsändningarna har.

Vad som händer i kväll om Wenström vinner pris vet han inte än.

– Jag ska ha en kontakt med Kristallen-arrangörerna senare i dag, då ska jag få lite information.

Vem vinner tittarfighten?

– Det blir nog jämnt, miljonpublik på båda. Men rent objektivt sett är naturligtvis EM-kvalet mycket viktigare för nationen.

Svante Stockselius, ordförande för Kristallen:

– Vi har vetat om det, tyvärr, att den här kollisionen finns, men det finns inte så många helger att välja mellan.

Kristallen sänds i TV4 med start 20.00. Sändningen från Sverige-Ungern börjar 19.30 i TV6. Dessutom visar SVT 1 tittarsuccén Doobidoo klockan 20.00.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kristallen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.