Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Meteorologerna måltavla för näthat på grund av det dåliga sommarvädret

Publicerad: 25 juni 2014, 14:03

Åsa Rasmussen presenterar vädret i SVT

Foto: Skärmdump från SVT Play

Den ändlösa väntan på solen har väckt frustration hos semesterfirarna. Som en konsekvens av ilskan har meteorologerna på SVT och TV4 utsatts för näthat.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Under tisdagen fick SVT-meteorologen Åsa Rasmussen följande mejl från ett tittare som beskyllde henne för att ge lögnaktiga väderprognoser.

"Less på era lögner. Helt sjukt att det ska pissa varje dag. Sommaren är kort och ni ljuger om sol, nåt vi inte har i detta pissland. Säg vilket år solen kommer. Kan inte vara en slump att det alltid pissar på helgerna och när folk har semester. Man ska inte behöva betala för sol. Och fanskapet pissar ju i skärgårn också. Det skulle ju bli varmt, lögnare."

– Det bekymrar mig inte så mycket. Jag förstår att det inte är mig folk är arga på. Men det känns onödigt och tråkigt, säger Åsa Rasmussen till Aftonbladet.

Snopna och solsvältande tittare hör av sig till SVT och meteorologerna försöker föra resonemang kring anklagelserna och behålla lugnet – men ibland brister tålamodet.

– Någon gång fick jag skäll över telefon, och försökte att inte bli arg. Jag sa att jag skulle lägga på om personen fortsatte att skrika. Till slut gjorde jag det, säger Åsa Rasmussen till Aftonbladet.

Även Ulrika Andersson som presenterar vädret i TV4:s Nyhetsmorgon har mötts av tittarnas ilska.

– Jag tror att den här typen av beteende hör ihop med att folk inte har något mer intressant att ägna sig åt i sina liv. Det är klart att man kan klaga, men det finns ingen man kan klaga på, säger hon och fortsätter, säger hon till Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.