Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Meter polisanmält

Publicerad: 16 mars 2011, 14:07

Tv-produktionsbolaget Meter har polisanmälts för hemfridsbrott under inspelningarna av ”Huset fullt av hundar” som i går hade premiär i SVT. – En kvinna har uppfattat det som att vi gjort intrång på hennes tomt när vi filmade, vi trodde att det var allmän mark, säger Simon Romanus, exekutiv producent för programmet.


Ämnen i artikeln:

MeterSVTMeter Television

Familjen på bilden medverkar i programmet men har inget med polisanmälan att göra. Foto: SVT.

”Huset fullt av hundar” i SVT produceras av Meter. Programmet hade premiär i går på SVT klockan 20.00.

870 000 såg programmet – en bra siffra som SVT och Meter är nöjda med.

Lite smolk i glädjebägaren är dock att produktionsbolaget polisanmälts av en kvinna i Närke för hemfridsbrott under inspelningarna.

– Det har kommit in en polisanmälan som rör hemfridsbrott på tomtmark, och det ska nu utredas vilket uppsåt produktionsbolaget hade, säger Leif Andersson, utredningschef vid Polisen i Hallsberg.

På Meter tar man det hela med ro – man hoppas att det ska lösa sig utan att polisen ska behöva utreda det hela på allvar.

– Vi filmade utanför Örebro och då har en kvinna uppfattat det som att vi gjort intrång på hennes tomt. Det var inget som teamet uppfattade, de trodde att det var allmän mark, säger Simon Romanus som var i kontakt med kvinnan för två veckor sedan innan polisanmälan lämnades in. 

– Vi ska kontakta henne igen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MeterSVTMeter Television

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.