Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mette Friberg: Jag har inte sparkat Lahger

Publicerad: 17 mars 2008, 12:12

Mette Friberg, ansvarig utgivare på SVT-programmet Debatt tillbakavisar Resumés uppgifter att hon skulle ha givit Håkan Lahger sparken som redaktör.


Läs mer:

- Stina Dabrowski lämnar Debatt

- Stinas redaktör sparkad på stormöte

– Håkan Lagher har framfört till mig att han ville sluta. För mig hade han gärna fått stanna som redaktör eller researcher, säger Mette Friberg.

Försökte du övertala Lagher att kvarstå som redaktör?

– Nej, inte som redaktör, men jag ville inte att han skulle sluta.

Däremot beklagar Friberg hur Lahger fick informationen om att han skulle bytas ut som redaktör.
– Någon frågade på redaktionsmötet vem skulle vara redaktör i fortsättningen. Då sas det att det var Lena Laurén. Det var nytt för Håkan. Det var olyckligt att han inte visste om det.

Men när Håkan Lahger nu för första gången kommenterar bråket med Metter Friberg ger han en annan version:
– Jag blev uppsagd offentligt av Mette Friberg inför hela redaktionen på 40 personer. Det var ingen trevlig upplevelse. Det påminner mer om Stenbeck än om SVT, säger Håkan Lahger.

Men Mette Friberg påstår att det var du som sa tog initiativet till att säga upp dig.

– Jag hade ställt min plats till förfogande, vilket var naturligt eftersom samarbetet inte fungerade så bra och Sina bestämt sig för att hoppa av.
– Men har man en förhandling där man diskuterar olika lösningar hade det varit naturligt om Friberg informerat mig innan hon informerade övriga redaktionen.

Du blev erbjuden att stanna kvar som researcher?
– Jag hade kontrakt som redaktör och har aldrig jobbat som researcher, så det var inget alternativ. Jag tyckte att jag räckte ut en hand, men fick i stället smäll på fingrarna. Det hade Friberg kunnat sköta snyggare.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.