Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mexikos första värvning

Publicerad: 26 november 2012, 10:07

Lars Beckung

Foto: Kanal 5

Tesso Akander lämnar Strix efter två och ett halvt år. Nu blir hon produktionschef på det nya produktionsbolaget Mexiko. – Hon var ett av de första namnen på listan, säger en av Mexikos grundare Lars Beckung till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MexikoTesso AkanderLars Beckung

I oktober stod det klart att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson lämnar STO-CPH för att starta det egna produktionsbolaget Mexiko tillsammans med Kanal 5:s förre programchef Lars Beckung.

Nu har Mexiko gjort klart med sin första värvning. Tesso Akander blir produktionschef efter två och ett halvt på på Strix Television.

– Lars ringde och berättade att de hade ett jobb till mig. Det som avgjorde var lusten att starta något från början, säger Tesso Akander till Resumé.

Förfrågan kom i oktober. Tesso Akander lämnar Strix Television, där hon varit sedan maj 2010.
– Den höga personalomsättningen i tv-branschen bygger på att det är många frilansare i omlopp. För mig är det inget självändamål att byta jobb. Det är så klart svårt att lämna en arbetsplats där man trivts. Men det är inte så ofta man får chansen att starta något från ruta ett.

Ser du ingen risk med att lämna ett etablerat bolag för ett nytt?
– Det är nog just det som är en del av grejen. Det är spännande att vara med från början.

En av Mexikos grundare, Lars Beckung, är nöjd med första värvningen.

– Hon var en av de första personerna på listan. Hon är den person som är mest lämpad för produktionschefsjobbet. Vi är både olika och lika, hon kompletterar oss, säger Lars Beckung till Resumé.

Lars Beckung och Tesso Akanders vägar korsades när han var programchef på Kanal 5 och hon var produktionschef på Strix. Med produktioner såsom Ullared, Böda Camping och Ballar av stål såg Lars Beckung kvalitéerna hos Tesso Akander.

– Som beställare märkte jag att hon var hård, men samtidigt smart och rättvis som förhandlingspartner. Hon hade alltid logiska argument.

Hur många räknar ni att vara innan ni drar igång på riktigt 2013?
– Det beror på hur många program vi säljer in. Vårt främsta fokus nu är att rekrytera till redaktionerna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.