Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Micke Svensson går till Mexiko

Publicerad: 5 december 2012, 10:01

Micke Svensson.

Foto: Andreas Alfredsson.

Micke Svensson lämnar rollen som vd på STO-CPH. Nu kan Resumé bekräfta att han blir kreativ chef på det nystartade produktionsbolaget Mexiko. Därmed återförenas han med Filip och Fredrik. – Det kommer att bli en spännande resa, säger Micke Svensson till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MexikoMicke Svensson

I dag stod det klart att Micke Svensson lämnar vd-stolen på STO-CPH.
Nu blir han kreativ chef på Lars Beckung, Fredrik Wikingsson, och Filip Hammars nystartade produktionsbolag Mexiko.

– Jag kan bekräfta att Micke Svensson går till oss och blir delägare i företaget, säger Lars Beckung till Resumé.

Varför rekryterade ni honom?
– Vi är otroligt glada att han kommer till oss då han är en av Sveriges bästa när det gäller tv-innehåll och han kompletterar en grym skara människor som vi har lockat till oss. Det känns fantastiskt kul.

Vad får han för roll?
– I den mån vi har titlar så här tidigt in i företaget så kommer han att vara kreativ chef.

Micke Svensson kommer att börja på Mexiko någon gång nästa år.

Som Resumé tidigar har kunnat berätta har Mexiko sedan tidigare värvat Tesso Akander från Strix. Hon blir produktionschef på det nya produktionsbolaget.

Micke Svensson kommer att stanna på STO-CPH tilln årsskiftet innan han tillträder som kreativ chef på Mexiko någon gång under 2013.
– Jag har varit på STO-CPH i åtta år, det får man inte glömma bort. På mitt tidigare jobb stannade jag i elva år. Jag har en historia av långa sejourer. Under de två år som jag har varit vd känner jag att vi har blivit ännu starkare. Det är kul med en ny utmaning och vara med och bygga något från grunden. Jag lämnar också över i trygga händer, säger Micke Svensson till Resumé.

Han fick en förfrågan från Mexiko för en tid sen. Han övervägde noga innan han valde att tacka ja.
– Det är alltid så när man får anbud. Det är klart man tänker över vad förflyttning kommer att innebära. Jag har jobbat med Filip och Fredrik i många år. Nu när de ville bygga något nytt och jag kan gå in som delägare kändes det som ett bra tillfälle att hoppa på.

Vad ser du för risker med att lämna ett etablerat produktionsbolag som STO-CPH och gå till en helt ny aktör?
– Det är alltid en utmaning att bygga upp något nytt och vi kommer att vara ödmjuka inför uppgiften. Vi vet att det kommer att krävas hårt jobb, men det känns som om jag har hamnat i en bra konstellation. Är det en risk så är den värd att ta.

Du lämnar rollen som vd på ett produktionsbolag för att bli kreativ chef på ett annat. Vad ger det dig för fördelar?
– Som delägare och kreativ chef kommer jag vara med att bygga upp allting från grunden. Det kommer att bli en spännande resa.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MexikoMicke Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.