Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Miljardärskans pr-visit

Publicerad: 16 september 2010, 15:27

Inför starten av Svenska New York-fruar i TV3 anländer en av världens rikaste personer – Madeleine Hult Elghanayan – till Stockholm för en 48-timmars pr-visit. Hon och hennes man Tom äger 7 000 lägenheter i 28 skyskrapor på Manhattan.


Ämnen i artikeln:

TV3Max Lagerbäck

Madeleine Hult Elghanyan. Foto: TV3.

Om den som har mest pengar när man dör vinner så är 40-åriga Madeleine Hult Elghanayan på rätt väg. Hennes mans släkt tillhörde en av Irans rikaste familjer som kom till USA på 1950-talet.

I dag äger paret stora delar av New Yorks byggnader. Eller vad sägs om 7 000 lägenheter på Manhattan och 28 skyskrapor:

– Hon och hennes man är rikare än Donald Trump, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

Svenska NY-fruar drar alltså igång på måndag nästa vecka. Totalt kör man fem avsnitt sedan går man över till de vanliga Svenska Hollywood-fruarna med åtta avsnitt. Och även om exempelvis Hollywood-frun Suzanne Saperstein är en mycket förmögen dam så är det alltså ingenting i jämförelse med Madeline Hult Elghanayan.

Hon har bland annat sålt lägenheter för 8,5 miljarder svenska kronor och i första programmet visar hon upp Manhattans dyraste lägenhet, som går lös på en halv miljard kronor.

Paret äger även ett hus i Southampton på Billionarie Road som går lös på 300 miljoner kronor samt Charlie Chaplins gamla lägenhet som kostar motsvarande summa:

– Hon är 40 bast och har till och med en egen kock som lagar mat åt sina två hundar. De får bland annat ekologiskt tillagade kalvhjärtan, säger Max Lagerbäck.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV3Max Lagerbäck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.