Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Miljonlyft för Viasats toppvärvningar

Publicerad: 2 juli 2008, 09:05

Ola Wenström och Per Nunstedt hade båda runt 685 000 kronor i årslön på TV4. Nu får de miljonlöner på Viasat. – Om Ola och Per haft möjlighet att få samma pengar på TV4 tror jag inte de hade flyttat, säger TV4:s Patrick Ekwall till Resume.se.


Ola Wenström och Per Nunstedt kan se fram emot rejäla lönelyft på Viasat.

Rekryteringarna av programledaren Ola Wenström och fotbollschefen Per Nunstedt är ett led i Viasat Sports utökade satsning på fotboll.

Såväl Ola Wenström som Per Nunstedt hade en årslön på runt 685 000 på TV4, knappt 60 000 kronor i månaden. Nu får de miljonlöner på Viasat. Enligt uppgift till Resume.se kommer Ola Wenström att tjäna minst det dubbla.

Enligt Patrick Ekwall är de stora pengarna som är skälet till TV4-duons flytt.

– Jag tror det. Om Ola och Per haft möjlighet att få samma pengar på TV4 tror jag inte de hade flyttat. Så är det i vår bransch, ska man få en riktigt stor löneökning måste man byta kanal, säger han.

I ett större perspektiv handlar det om en tungviktskamp mellan MTG och TV4 där MTG:s mål är att slå TV4 och bli det varaktigt största kanalhuset om två-tre år. MTG avstod Canal plus-racet och för att i stället använda pengarna till framtida rättighetsköp.

Att MTG, som ett led i sin strävan att bli störst, sneglar på Premier League-rättigheterna (nu hos Canal plus/TV4) är ingen hemlighet. Som vid för Canal plus köpte Manfred Aronsson Premier League-rättigheterna för runt 1 miljard kronor.

Nu, som Sverigechef för MTG, har han chansen att från och med säsongen 2010/2011 se till att de rättigheterna hamnar hos Viasat. Viasat har i dag fotbollsrättigheter till landslagets VM-kvalmatcher, Champions League, franska ligan, Bundesliga, FA Cupen och Community Shield. Enligt Expressen ska det ligga till grund för en ny fotbollskanal som Viasat tänker starta.

Men: Det lär även bli en stenhård kamp om Champions League-rättigheterna som TV4 vill vara med och slåss om. Viasat sitter på Champions League-rättigheterna även nästa säsong. Men förhandlingar om de nästkommande tre åren förs i höst.

Resume.se har sökt Ola Wenström för en kommentar. Till Viasatsport.se säger han:

– Jag är branschens lyckligaste! Att få leda och utveckla sändningarna från Champions League, kvalspelet till nästa fotbollsmästerskap samt även hockey-VM. Det blir inte bättre.

– Kombinationen av rättigheter och programupplägg gör det här, som jag ser det, till den mest attraktiva programledarstolen av alla inom svensk tv-sport.

På Resume.se:s fråga hur stort lönepåslaget blir svarade Per Nunstedt i går att arbetsuppgifterna och arbetsbeskrivningen var skäl nog att byta till Viasat.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.