Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Min viktigaste intervju hittills”

Publicerad: 14 maj 2014, 08:49

Pelle Nilsson pressade Maud Olofsson i nio minuter.

Foto: SVT.

Nyhetsankaret Pelle Nilsson hyllas efter sin intervju med Maud Olofsson i Aktuellt i går. Han vägrade ge sig och ställde samma fråga åtta gånger utan att få ett redigt svar av den förra näringsministern. – Jag hade hjälp av redaktören Lars Eisjö i örat, vi bestämde oss för att köra hårt på den här frågan, hon uppträdde omdömeslöst, tycker jag, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Pelle NilssonAktuelltMaud OlofssonSVT

Resumé når Pelle Nilsson dagen efter den redan klassiska intervjun.

– Jag känner mig lite urlakad i dag, ha ha, säger han.

Pelle Nilsson, inhoppare för det ordinarie Aktuellt-ankaret, Jon Nilsson, får mycket beröm för att han ställde Maud Olofsson mot väggen och vägrade godta hennes resonemang när hon duckade för frågan om Fredrik Reinfeldt informerades om Nuon-affären.

Envise och tålmodige Pelle Nilsson ställde frågan totalt åtta gånger under intervjun. Vanligtvis brukar inte intervjuobjekt i Aktuellt få så lång tid – Maud Olofssons pressades i nio minuter.

– Vi hade flera andra frågor planerade, men jag förstod ganska snabbt att hon var på väg att göra bort sig och fortsatte att försöka få ett begripligt svar. Jag hade hjälp av redaktören Lars Eisjö i örat under intervjuns gång och vi bestämde oss för att köra hårt på den här frågan. Vi gjorde det vi skulle och det gick vår väg, säger Pelle Nilsson.  

Pelle Nilsson tycker att Maud Olofsson agerade omdömeslöst.

Kan du på något sätt ändå förstå hennes resonemang?
– Nej, jag förstår faktiskt inte varför hon kom hit. Vi trodde att hon hade någon form av svar att komma med, men det hade hon ju inte. Hon måste ju ha varit beredd på att få den här frågan. Jag är förvånad över att hon dök upp med tanke på hur det blev.

– På ett medmänskligt plan kan man tycka synd om henne – många tyckte att hon var omdömeslös och blev avklädd. Men jag är stolt över min och Lars Eisjös insats. Jag har inte jobbat på Aktuellt så mycket – det här är den viktigaste intervjun jag har gjort.

Pelle Nilsson är glad över all support han fått efter intervjun. Han kommer att vara kvar på Aktuellt en längre tid eftersom Jon Nilsson just nu jobbar med ett annat SVT-projekt.

Pelle Nilsson är från Karlstad och började jobba på Nya Wermlands-Tidningen, NWT, under gymnnasieåren. Efter studier vid JMK i Stockholm och praktik på Rapport blev han sedan reporter på Rapport och programledare för Lilla Aktuellt.

I går var han, enligt majoriteten av reaktionerna, kung av ”stora” Aktuellt.

Se intervjun HÄR. (cirka 12 minuter in i sändningen).

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.