Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ministern fortsätter mediejakt på Facebook

Publicerad: 12 maj 2010, 12:03

Först var det Aftonbladet och Dagens Arbete. Nu går Sven-Otto Littorin (M) till storms mot SVT på Facebook. Ministern anser att en av företagets reportrar brutit mot kravet om opartiskhet i ett mejl. – Summa summarum så blir arbetsmarknadsministern i sitt inlägg på FB just så partisk och obalanserad som han anklagar oss för, svarar Rapportchefen Morgan Olofsson.


Morgan Olofsson. Foto: Erik Esbjörnsson

Vår arbetsmarknadsminister trivs bland de sociala medierna. En trend som har varit under uppsegling på hans Facebook-sida den senaste tiden är att angripa misshagliga medier.

Först var det Aftonbladet som tillskrev honom felaktiga citat och nu drabbas SVT av ministerns missnöje.

Orsaken är en formulering mejl som skickats ut av en reporter på Rapport. Mejlet efterlyser ”personer som drabbats av regeringens nya så kallade arbetslinje”
– Opartisk? Granskande? Eller ledande? Politiskt förutsägbar? Typ, skriver Sven-Otto Littorin på Facebook.

Morgan Olofsson har svarat på kritiken i ett utförligt mejl. Han påpekar att ministern bara har sett ett enda mejl. Rapportredaktionen har även skickat ut mejl som efterlyser exempel där arbetslinjen varit lyckad.

Rapportchefen välkomnar en granskning av mediernas arbetsmetoder.
– Jag tycker det är spännande att vi har ett samhälle där det här syns. Det sätter blåslampan på dig och mig som journalister redan i idé-stadiet, säger Morgan Olofsson.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.