Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Minst 10 bort från TV4

Publicerad: 6 november 2013, 14:43

TV4-huset.

Foto: Resumé.

Som Resumé berättade tidigare i dag organiserar TV4-Gruppen om. De största nyheterna är att Johan Kleberg lämnar jobbet som vd på C More, och att Cecilia Beck-Friis blir vice vd. Ett 10-tal tjänster kapas samtidigt bort.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistCecilia Beck-FriisJohan KlebergTV4

I samband med omorganiseringen försvinner "ett tiotal" tjänster, enligt TV4:s pressmeddelande. Även under nästa år kommer personer att få lämna företaget, samtidigt som nya tillkommer då bolaget genomför en "kompetensväxling".

Johan Kleberg får det övergripande ansvaret för programverksamheten i den nya rollen som innehållsdirektör på TV4-Gruppen. Han lämnar därmed jobbet som vd på C More. Någon efterträdare presenteras inte.

– De närmaste månaderna kommer jag fortsatt att ha fullt fokus på C More, men när jag väl tillträder blir ett viktigt område att säkerställa rättigheter och program till alla kanaler och plattformar, säger Johan Kleberg i en kommentar.

Cecilia Beck-Friis, chef för digitala medier, blir ny vice vd och övergripande ansvarig för affärs- och teknikutveckling.  
– Det är ett styrkebesked att vi nu kommit så långt att vi integrerar vår befintliga digitala verksamhet i hela företaget. Det skapar också en kraft framåt som gör att vi kan bygga nya affärer och verksamheter för att stärka vår position och tillväxt. Det kommer att ske både genom en ökad utvecklingstakt och via strategiska investeringar och förvärv, kommenterar hon sin nya roll.  

Kanaldirektören Peter Lindström får utökat ansvar för TV4 Play.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.