Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Miraklet i Milano: Rekordmånga tittare såg Sverige gå till VM

Publicerad: 14 november 2017, 08:48

Mikael Lustig var rejält förbannad på den italienska publiken inför den direktsända matchen.

Foto: Discovery Networks Sweden

Sveriges bragdaktiga 0-0-match mot Italien på Kanal 5 innebar avancemang till VM i Ryssland och All time high för kanalen. Snittet för andra halvlek låg på 2 024 000 tittare, den högsta officiella tittarsiffran som Kanal 5 haft sedan starten 1989.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMKanal 5

Sveriges kryss mot Italien och avancemang till VM i Ryssland gav eko i hela fotbollsvärlden under måndagskvällen. Direkt Milano sände Eurosport och Kanal 5 i en osedvanligt lång sändning med uppsnack från klockan 16.00. När det var dags för nagelbitaren på San Siro satt en rekordstor publik bänkad framför matchen.

Kanal 5:s gamla rekord från playoff-matchen mot Danmark 2015 (1 950 000 tittare) raderades ut och det nya rekordet lyder 2 024 000 tittare i snitt i andra halvlek vilket är all time high för Kanal 5 sedan starten 1989.

– Det var en magisk kväll på San Siro och en heorisk insats av det nya, vilt kämpande och folkkära, svenska landslaget. Att det gav nytt tittarrekord för Kanal 5 och Eurosport sätter pricken över i:et, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport i en kommentar.

De 2 024 000 tittarna i andra halvlek motsvarar en tittartidsandel på 72,2 % i huvudmålgruppen 15-44 år och motsvarande kommersiella andel var 77,8%.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VMKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.