Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mitt i Comhem-krisen – Discovery tecknar avtal med Sappa

Publicerad: 6 september 2017, 08:00

Discovery och Sappa sluter nytt distributionsavtal.

Foto: Bilden är ett montage (Andreas Elgstrand)

Det blev inget nytt avtal mellan Discovery Networks Sweden och Com Hem/Boxer. Men det hindrar inte Discovery från att sluta nya. I dag står det klart att Sappa-hushållen får full tillgång till hela Discovery Networks kanalportfölj.


Ämnen i artikeln:

Discovery

Discovery Networks Sweden har stått i centrum av flera hårda tv-krig den senaste tiden. Tidigare i sommar gällde det avtalet med Telia, som dock räddades i sista stund. I slutet av augusti var det Com Hem/Boxer, en strid som slutade med att 1,8 miljoner hushåll blev av med sina Discovery-kanaler.

LÄS MER: Jan Scherman: Tv-bråket banar väg för en ny marknad

Men bolaget kan bevisligen även komma överens utan offentliga strider. I dag meddelar Discovery Networks Sweden att man ingår i ett nytt flerårigt avtal med Sappa, vars hushåll därmed precis som innan får tillgång till hela Discovery Networks kanalportfölj med bland annat Kanal 5, Kanal 9, Eurosport och Discovery Channel.
– Jag är glad att kunna berätta att det här nya avtalet kommer att ge våra kunder full tillgång till hela Discoverys starka portfölj med innehåll i världsklass, och till attraktiva sporträttigheter som VM-kvalet i fotboll, ett Europa League där Östersund ska mäta sig med europeiska storklubbar, Grand Slam-tennis, de svenska handbollsdamerna VM-slutspel, och världens största sportevenemang: OS 2018, säger Hasse Svensson, vd för Sappa i ett pressmeddelande.

Sappa förser omkring 175 000 svenska hushåll med sin tv-signal. Hur mycket Sappa fick betala för innehålle vill inte parterna avslöja.

Avtalet innebär dessutom att Sappas tittare får utökade digitala rättigheter till innehållet på Discovery. Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden kommenterar affären:
– Det känns härligt att fortsätta utveckla våra goda relationer med Sappa och deras kunder när vi nu växlar upp våra satsningar på stor svensk underhållning, drama och stora sporträttigheter, för att ge svenska folket de allra bästa tv-upplevelserna. Det känns också spännande att få ta med Sappa-hushållen på Discoverys fantastiska resa in i en ny olympisk era.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.