Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Morberg tillbaka med nytt matprogram

Publicerad: 4 mars 2011, 13:02

Han har sålt 450 000 kokböcker, och det ryktas om att han är TV4:s bäst betalde programledare, per program. Nu får Per Morberg ytterligare ett matlagningsprogram – Den stora matresan, i TV4 Plus.


Ämnen i artikeln:

Per MorbergTV4 PlusTV4

Per Morberg.

Skådespelaren Per Morberg gjorde succé med egna matlagsningsprogrammet ”Vad blir det för mat”. Han har sålt 450 000 kokböcker och lanserar nu också tidskriften ”Magasin Morberg” om mat och jakt. I första numret intervjuar han finansminister Anders Borg.

Dessutom får han ytterligare ett matprogram i tv: Den stora matresan, i TV4 Plus till hösten. I programmet ”tar han del av svenska mattraditioner och lagar lokala paradrätter på sitt eget Morbergska vis”, meddelar TV4.

– Jag tar reda på hur farmors farmor lagade mat. Mötet med människor från olika delar av Sverige och deras bästa rätter utgör stommen i programmet. Jag avslutar varje resa med att komponera en måltid inspirerad av det jag sett och lärt under resans gång. Jag tar till vara på klassiker men lagar också framtidens mat, allt utifrån de bästa råvarorna som landet har att erbjuda just för den årstiden, säger Per Morberg.

För TV4 Plus blir han ett viktigt dragplåster.

– Det är fantastiskt roligt att kunna ge tittarna ännu mer av Per Morbergs inspirerande matlagning och att dessutom visa upp svensk matkultur i en ny inramning, säger Anton Glanzelius, programchef TV4 Plus.

Till hösten gar han ut ännu en kokbok: ”Morberg - Den stora matresan” i regi av Bonnier Fakta.

Se Viggo Cavlings intervju med Per Morberg på senaste Resumébaren (nedan).

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per MorbergTV4 PlusTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.