Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Morgan Olofsson lämnar Rapport

Publicerad: 9 maj 2011, 09:50

SVT-profilen Morgan Olofsson lämnar Rapport där han varit chef. Nya jobbet: Kommunikationschef på Arbetsmiljöverket. Han kommer inte att sakna nyhetspulsen efter 18 år på Rapport, säger han.


Ämnen i artikeln:

Morgan OlofssonRapport

Morgan Olofsson. Foto: Erik Esbjörnsson.

Per Einarsson går in som tf chef för Rapport tills en efterträdare har rekryterats.

Morgan Olofsson gick från nyhetsankare till chef för Rapport för fyra år sedan.

Han var dessförinnan programledare i Rapport. På meritlistan finns även uppdragen som   korrespondent i Moskva och Washington. Han har även varit programledare för Gomorron Sverige.

Han har arbetat på Rapport i 18 år, sedan 1993.

Han ser fram emot det nya jobbet.

Det handlar om frågor som jag brinner för, att jobba med varumärkes-arbetet och värdegrunden inom en demokratisk organisation. Jag har en ådra som handlar mycket om det här och har vid sidan av Rapport-jobbet pluggat ledarskap och organisationsfrågor. Arbetsmiljöverket har inte haft en kommunikationsavdelning tidigare. Det blir fantastiskt spännande, säger Morgan Olofsson till Resume.se.

Hur har tiden som Rapport-chef varit?
– Det har varit fantastiskt att få vara med och leda Sveriges största nyhetsprogram med alla fantastiska medarbetare. Det har varit en fantastisk resa med många förändringar och framgångar.

Vad minns du tydligast från dessa 18 år på Rapport?
– Det var när jag den 11 september 2001 satt och förberedde sändningen för den 12 september. Plötsligt såg jag på tv ett plan flyga in i ett av tvillingtornen, och jag ställde mig upp och skrek: "Nu måste vi åka dit direkt". Medielandskapet har förändrats oerhört på mycket kort tid.

Kommer du att sakna nyhetspulsen?
– Nej, jag kommer att tycke att det blir skönt att jobba långsiktigt och inte hela tiden vara i samhällets nervcentrum. Men det klart att det kommer att bli en stor omställning, och jag kommer att sakna alla mina fina kolleger.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Morgan OlofssonRapport

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.