Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Motattacken efter sågningen

Publicerad: 15 september 2010, 14:32

Tittarstorm har vi hört om. Efter gårdagens ”Debatt” i SVT har Belinda Olsson råkat ut för en journaliststorm. Kollegorna Robert Laul och Patrick Ekwall sågar henne jäms med fotknölarna efter en debatt om hoten i svensk fotboll. – Ekwall och Laul får skaffa sig lite skinn på näsan så går det nog bättre, säger Belinda Olsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulDebattSVTBelinda OlssonPatrick Ekwall

Belinda Olsson i gårdagens Debatt. Foto: SVT.

På tisdagen hade ”Debatt” fotboll som ämne. Närmare bestämt hoten från supportrar som både skrämmer och har fått folk att lämna jobbet.

Tungan slant en del på Belinda Olsson under sändningen. Avgångne Hammarbytränaren Michael Borgqvist döptes om till Borgström och Peter Antoine fick heta Peter Antoinette.

Dessutom flyttade AIK raskt ner i seriesystemet av programledaren:
– Förra året vann ni. Nu är ni inte ens i Allsvenskan, säger Belinda Olsson i programmet till Johan Segui styrelsemedlem i AIK FF.

Insatsen har fått både Robert Laul och Patrick Ekwall att skriva ur sig sin harm på sina bloggar.
”Det sämsta, spretigaste och taffligaste som sänts i genren”, sammanfattar Ekwall programmet.

Robert Laul skriver att före detta Aftonbladet-kollegan inte tar fotboll på allvar:
”Hon hade aldrig tillåtit sig göra ett sådant misstag om ämnet varit mer creddigt bland hennes TV-polare.”

Belinda Olsson håller med om att hennes insats kunde varit bättre.
– Jag känner själv att fotboll inte är min hemmaplan. Jag hade verkligen försökt plugga på. Det är oförlåtligt att göra de missarna jag gjorde, säger hon till Resume.se.

Samtidigt tycker hon att Laul och Ekwall är lättkränkta och går för långt i sin kritik. Belinda Olsson menar att precis som feminister ser härskartekniker överallt utgår sportjournalister från att samhällsjournalister ser ner på idrott.
– De ser den stora konspirationen. Jag vill bara göra ner fotboll. Att jag kallade Peter Antoine för Peter Antoinette, kom igen, lite roligt var det.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.