Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Motorsatsning på TV4 Sport

Publicerad: 30 januari 2008, 13:08

Tisdagkvällar – då är det motorsport som gäller.
Canal plus lockar med elitseriespeedway – och TV4 Sport satsar på ett motorblock med DTM, rallycross-SM och Superbike.


Förra veckan blev det officiellt att Canal plus sänder elitserien i speedway de kommande tre säsongerna. Den mest intressanta matchen i varje omgång kommer att direktsändas på tisdagskvällar, med start 29 april.

Även TV4 Sport – som inte haft motor i tablån tidigare – trycker gasen i botten på tisdagkvällarna. Från och med den 6 april kommer ”prime time”-timmarna 19-22 att fyllas med DTM med svenske stjärnan Mattias Ekström, Rallycross-SM samt Superbike.

– Motorsport är ett viktigt komplement till fotbollen, hockeyn och de andra bollsporterna. Den har en stor bredd och potential och det här känns väldigt kul, säger TV4 Sports vd Johan Kleberg.

Att TV4 Sport lägger motorsportblocket på tisdagkvällar har inget att göra med Canal plus speedway-satsning, enligt Johan Kleberg.

– Det är en slump. Vi ser inte Canal plus som en konkurrent om tittarna. Det här gör vi för att det passar bra i tablån, tisdagar är en svår dag sportmässigt. Det finns inte så mycket livesport att välja mellan, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.