Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG avslutar försäljningen av tv-bolaget Sappa

Publicerad: 16 februari 2015, 09:40

Foto: Bild från MTG:s hemsida

Medieföretaget MTG har sålt alla sina andelar i det svenska kabel tv-bolaget Sappa. Köpare av den 50-procentiga andelen är det finska telekombolaget Anvia.


Ämnen i artikeln:

Jørgen Madsen LindemannMTG

Anvia, som är Finlands fjärde största teleoperatör, köpte andelarna till ett företagsvärde (för 100 procent av bolaget) på 135 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi har varit en stolt partner i Sappa i över femton år, och under den tiden har bolaget utvecklats åt rätt håll. Marknaden för tv-distribution har förändrats kraftigt under den här perioden och vi är fokuserade på att tillhandahålla underhållning snarare än utveckling av nätinfrastruktur. Verksamheten är väletablerad och passar sin nya ägare, så vi önskar Sappa och dess medarbetare fortsatt framgång i framtiden, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef på MTG, i en kommentar.

När Sappa grundades 1994 var det genom en sammanslagning av flera olika lokala kabeloperatörer. Då kallades tv-bolaget för Svensk Program Agentur (SPA). 2010 bytte de namn till Sappa och i dag tar 350 000 svenska hushåll del av tv-bolagets tjänster. Förra året hade Sappa en omsättning på 248 miljoner kronor – med ett rörelseresultat på 15,6 miljoner kronor.

Linnéa Kihlström

Ämnen i artikeln:

Jørgen Madsen LindemannMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.