Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG förlänger rättigheterna

Publicerad: 2 augusti 2010, 08:26

Rättigheterna till den amerikanska PGA-touren i golf och Formel 1-tävlingarna stannar hos MTG.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger AlbrechtViasat

Hans-Holger Albrecht, vd och koncernchef för MTG. Foto: Björn Elgstrand.

– Formel 1-racing och den amerikanska PGA-touren är två av världens hetaste rättigheter och utgör redan stommen i våra dedikerade betal-tv-kanaler med motor- och golfinriktning, samt en mycket viktig del av innehållet i våra bredare betal-tv-kanaler med sportinriktning, säger Hans-Holger Albrecht, vd och koncernchef för MTG i ett pressmeddelande.

Det är betalkanalerna Viasat Golf och Viasat Motor som nu kan fortsätta sända viktiga delar av sitt utbud. Kontrakten för både golfen och racingen löper fram till och med 2015 i Norden.

– De här rättigheterna är ryggraden i två av våra betalkanaler, så det är klart att det känns otroligt bra att vi har säkrat dem under en lång tid framöver, säger Per Tellander, sportchef på Viasat till Resume.se.

Han vill inte kommentera vilka eventuella konkurrenter som fanns med i upphandlingen, eller hur mycket kontrakten är värda i kronor och ören.

– Det är två av de viktigaste rättigheterna och det känns bra att våra kunder kan lita på att vi kan leverera under en lång tid framöver, säger han.

Viasat har haft rättigheterna till Formel 1 sedan 2005 och PGA-touren har man sänt ända sedan TV3 lanserades 1987.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.