lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG ger sig in i kampen om Fotbolls-EM 2016

Publicerad: 30 maj 2013, 08:40

Genrebild

Foto: Colourbox

I dag är det sista dagen att lämna in bud på rättigheterna till Fotbolls-EM 2016 och det efterföljande VM-kvalet. MTG uppges ge sig in i budgivningen för hela Norden och SVT och TV4 riskerar ett prestigetapp när priset trissas upp.

Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryTV 2DiscoveryMTGNRK

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Striden tätnar om sändningsrättigheterna till Fotbolls-EM 2016, kvalet till samma mästerskap och kvalet till VM-fotbollen 2018. I dag går budsfristen ut i Norden.

Numera säljer Uefa kvalmatcherna centralt och det finns genom två olika paket. I det ena paketet säljs svenska fotbollslandslagets kvalmatcher. Det andra inkluderar resten av EM-kvalet som i fortsättningen kommer att ge fler sändningstillfällen. Detta när matcherna sprids ut under en dryg vecka för att maximera intäkterna. I dag krockar många av kvalmatcherna sändningsmässigt.

Enligt Kampanje ska MTG ha gett sig in i kampen och kommer att lägga bud på rättigheterna för hela Norden. Med en ny konkurrent kommer priset för SVT och TV4 som delar på rättigheterna i Sverige.

SBS Discovery uppges också finnas med budgivningen. Sedan tidigare har bolaget köpt delar av rättigheterna till årets VM-kvalmatcher av TV4.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev