Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG jagar förvärv

Publicerad: 19 april 2013, 07:05

Jörgen Madsen Lindemann.

Foto: Pressbild.

MTG överträffade analytikernas förväntningar med sin kvartalsrapport som släpptes igår. Vd Jörgen Madsen Lindemann öppnar nu upp för nya bolagsköp. – Vi tittar på medelstora bolag, säger han till DI.


Ämnen i artikeln:

CMoreMTG

MTG:s nettokassa uppgår till 17 miljarder kronor, men tanken är inte att sitta och trycka på pengarna. Istället letar bolaget nu efter potentiella förvärv, framför allt i österled.  

– Vi tittar inte minst på östra Europa som vi tycker är mycket intressant. Alltifrån produktionsbolag, betal-tv-plattformare och online-företag i Östeuropa och Afrika är intressant, säger Jörgen Madsen Lindemann till Dagens Industri.

I första hand är det medelstora bolag som MTG är intresserade av. På frågan hur han ser på C More, som Bonnier nu vill bli av med, svarar han:

– Jag har bara sett att Dagens Industri har skrivit om det. För oss är det alltid intressant att titta på möjligheter till att konsolidera en marknad, men jag vet inte mer än du för gällande C More.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

CMoreMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.