Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG kritiska mot listan

Publicerad: 8 februari 2013, 11:32

Erik Westberg på Viasat.

Regeringen gav igår uppdraget till Myndigheten för Radio och Tv att utreda en lista över stora sportevenemang som måste kunna ses av majoriteten av befolkningen. MTG, som ifjol lade vantarna på OS, är kritiska men räds inte de eventuella konsekvenserna.


Ämnen i artikeln:

MTG

Det var oppositionen som tvingade regeringen att utreda en så kallad evenemangslista över de stora sporthändelser som en majoritet av befolkningen bör ha tillgång till via tv-apparaten. Frågan blev aktuell efter att MTG lyckades köpa rättigheterna till OS i Sotji och Rio de Janeiro framför näsan på SVT.

Igår skickade Kulturdepartementet ut uppdraget till Myndigheten för Radio och Tv.
– Det finns inget nytt i det här. Det har varit känt sedan i somras att riksdagen har lämnat ett tillkännagivande som anger att regeringen bör tillsätta en utredning för att avgöra hur en evenemangslista bör utformas. Vi följer självklart utredningen, förklarar Erik Westberg, sportchef på Viasat.

MTG, som både har betal-tv och fri-tv, kommer att kunna sända OS oavsett vilka evenemang som föreslås hamna på listan. Men möjligheten att "låsa in" vissa delar i betal-tv skulle kunna bli förbjuden.  
– Vi får vänta och se vad utredningen kommer fram till. Men jag kan konstatera att MTG har flera TV-kanaler som når tillräckligt många tittare, säger Erik Westberg.

Vad gäller riksdagsbeslutet i maj, där oppositionen körde över regeringen, är han inte särskilt förtjust.
– Vår inställning är att det inte behövs en sådan lista. En uppfattning jag förstått att vi delar med regeringen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.