tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG:s blodiga satsning i vår

Publicerad: 27 november 2014, 12:51

Programmet Brottskod har premiär i vår.

(UPPDATERAD) Mord och brott men också en och annan humoristisk realitysatsning. I vår kommer MTG-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10 erbjuda en rad nya premiärer. Här är listan med nya program som kommer sändas i vår.

Ämnen i artikeln:

TV3ParneviksMTGPluras kökKarin Stjärne

SS

Susanna Sköld


Till våren kommer MTG att storsatsa på Crime-serier. MTG:s programdirektör Karin Stjärne förklarar att orsaken är att intresset för genren har ökat stort det senaste året.

– Det är kul att se att intresset för Crime är större än någonsin. I serien ”Mordet” kommer varje anvsnitt ta sig an en mordhistora på ett helt nytt sätt, med fokus på mordoffrets historia, säger Karin Stjärne.

I serien ”Min hemlighet” har TV3 även valt att testa en ny typ av reality.

– Vi kallar det för ”reconstructed scripted reality” vilket går ut på att svenska folket har fått berätta om sina innersta hemligheter som sedan har manussatts. I varje program behandlas en hemlighet som baseras på en verklig händelse, men som dramatiseras av skådespelare.

MTG fortsätter att satsa på kortare format med färre avsnitt per säsong.

– Det är en strategi som vi valt att fortsätta med i vår för att kunna få in fler premiärer i tablån.

Undantaget är ”Min hemlighet” som kommer sändas i hela 30 avsnitt i vår.

Personligen ser Karin Stjärne mest fram emot premiären av serien ”Mordet”.

Här är listan på MTG:s permiärer i vår:

”Realitystjärnorna på slottet”
Programmet har ännu inte fått något namn men kommer vara en hommage till de tv-program och profiler som dominerat svensk tv de senaste 17 åren. Första säsongen består av fem avsnitt och kommer sändas i TV3.

Parneviks
En berättelse om golfstjärnan Jesper Panevik och hans familj som bor på 1200 kvadrat i Florida. I programmet får tittaren följa med in i familjens vardagsliv och det har tidigare avslöjats att gäster som Lars Ohly och Samir Badran kommer besöka familjen under programmet. Åtta avsnitt sänds i vår på TV3.

Min hemlighet
I programmet berättas dramatiska historier ur vardagen som är inspirerade av verkliga händelser. ”Min hemlighet är svenska folkets bekännelser om handlingarna som fick deras liv att skakas i grunden”. 30 avsnitt kommer sändas på TV3.

Mordet
I programserien Mordet behandlas ett mordfall i varje avsnitt – från mordoffrets sida. Varje program handlar om efterspelat av ett mord. I serien berättas offrens berättelser, fram till stunden då någon alldeles för tidigt tog deras liv.

Stoppa Tjuven
Här ska tittaren få hjälp av före detta kriminella att förhindra och skydda sig mot brott. I varje avsnitt sker ett inbrott hemma hos en familj för att visa på vilka brister som finns i hemmet. Sex avsnitt sänds i TV3.

Pluras Kök Istanbul
I den femte säsongen av Pluras Kök åker Plura Jonsson, Titiyo och Adrian till Istanbul på en resa genom den lokala matkulturen. Åtta avsnitt kommer sändas på TV3 i vår.

Övriga premiärer är bland annat serierna Draknästet, Brottskod (som får en andra säsong, Backstom, Nemas Problemas och 112 AINA.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev