Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"MTG sålde ZTV:s själ"

Publicerad: 17 juni 2010, 12:56

Efter Resumés avslöjande om att ZTV går i graven får ägaren MTG hård kritik. – MTG sålde kanalens själ, säger Mårten Andersson tidigare programledare på ZTV, till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

ZTVMTGMårten Andersson

Mårten Andersson i ZTV då det begav sig.

Resumé avslöjar i dagens pappersutgåva att ZTV går i graven. Den på 1990-talet så populära ungdomskanalen har under årens lopp ändrat upplägg och tappat undan för undan.

ZTV har de senaste åren haft sjunkande tittarsiffror. I maj såg bara 0,5 procent av tv-­publiken mer än fem minuter på ZTV. Av det totala dagliga tittandet på 157,2 minuter svarade ZTV för 0,2 minuter eller 12 sekunder.

Komikern Mårten Andersson inledde sin karriär som programledare på ZTV som var en stor plantskola med blivande stjärnor som Kristian Luuk, Peter Siepen, Felix Herngren, Cia Berg, Ebba Blitz, Josefine Crafoord, Musse Hasselvall, Amanda Rydman, Pontus Djanaieff, Viggo Cavling, Fredrik Lindström, Per Sinding-Larsen, Henrik Schyffert, Erik Haag, Peter Magnusson och David Hellenius.

Mårten Andersson säger att det var länge sedan han tittade på kanalen, eftersom den inte haft någon tydlig profil på länge.

Han har ljusa minnen från sin tid på ZTV.

– Det var asroligt! När jag jobbade där var det en kanal av ungdomar, för ungdomar och med en tydlig nöjesprofil. Men MTG förstörde den stämningen och sålde kanalens själ. Det gick från kaos till bara kaos, säger han till Aftonbladet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ZTVMTGMårten Andersson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.