Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG säljer i Ukraina

Publicerad: 1 mars 2016, 10:18

MTG säljer tv-verksamheten i Ukraina.

Foto: Andreas Elgstrand

RBK Ukreines källor bekräftas. Nu säljer MTG sin ukrainska satellit-tv-verksamhet Viasat Ukraina till 1+1 Media Group.


Ämnen i artikeln:

UkrainaMTGViasat

Under måndagen sade källor till den ukrainska nyhetstjänsten RBK att MTG var på väg att sälja Viasat Ukraina till 1+1 Media Group. Nu bekräftas uppgifterna i en pressrelease från MTG.

MTG uppgav i sin bokslutskommuniké att antalet satellit-abonnenter i Ukraina påverkas negativt av den geopolitiska krisen och att man arbetade på att hitta en lösning för framtiden. Viasat Ukraina har omkring 150 000 abonnenter.

Viasat Ukraina erbjuder licenserade paket på upp till 110 tv-kanaler via satellit. De har även avtal med Ukrainas största telekomoperatör Kyivstar om 130 tv-kanaler.

– Försäljningen av vår verksamhet i Ukraina är en del av vår pågående strategiska översyn av vår bolagsportfölj. Det ukrainska teamet har skapat populära underhållningsplattformar och produkter för TV och vi önskar dem all framgång i framtiden, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd MTG, i en kommentar.

I oktober 2015 stod det klart att MTG säljer sina ryska kabel-tv-kanaler för 45,5 miljoner dollar. Bakgrunden är att landet infört lagar som gör att det utländska ägandet i mediebolag inte för överstiga 20 procent.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

UkrainaMTGViasat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.