Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG startar ny sportkanal

Publicerad: 10 juni 2010, 07:50

Efter TV3, TV6 och TV8 är det dags för TV10.
Kanalen blir en sportkanal som siktar på att nå män mellan 25 och 59 år.
Lanseringen sker i september och distributionen blir bred efter att MTG och Com Hem idag presenterat ett nytt samarbete.


Ämnen i artikeln:

MTGCom Hem

TV 10 kommer självklart att distribueras av Viasat, men får även plats i Com hems digitala och analoga utbud.
– Vi kommer nu också att inleda förhandlingar med andra operatörer om distribution av kanalen, säger MTG:s informationschef Bert Willborg.

Det blir en fri-tvkanal med fokus på sport. Kanalen lanseras den 7:e september och kommer att då att sända Sveriges EM-kvalmatch mot San Marino. I kanalen blir det även fotboll från Champions league och hockey från NHL och Hockeyallsvenskan. Kanalen kommer även att bjuda på basket, amerikansk fotboll, formel-1 och tennis.

Samtidigt som den nya kanalen presenteras passar MTG på att berätta om ett nytt avtal med Com Hem. Avtalet innebär att Viasat nu kommer att börja marknadsföra och distribuera sina egna betal-tv-paket till Com Hems kunder. I samarbetet får också Com Hem tillgång till flera av Viasats kanaler i sitt ondemand-erbjudande.

Den enda sport som blir kvar i MTG:s andra frikanaler blir Hockey-vm, som kommer sändas i TV6.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGCom Hem

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.