Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG tar tillbaka Hockey-VM

Publicerad: 24 maj 2017, 07:02

Sverige vann Hockey-VM i söndags.

Foto: Pressbild

Hockey-VM blev TV3:s genombrott i Sverige år 1989. Nu köper de tillbaka rättigheten genom ett samarbetsavtal med SVT.


Ämnen i artikeln:

TV3MTGMTG TVHockey-VMTV4

De senaste åren har TV4 sänt Hockey-VM i Sverige. Men förra sommaren stod det klart att SVT vunnit striden om rättigheterna mellan 2018 och 2023. Nu visar det sig att de inte tänker sända mästerskapen på egen hand. Istället har de tecknat ett samarbetsavtal med MTG.  

Avtalet innebär att MTG Sverige förvärvat de exklusiva linjära och digitala medierättigheterna för ishockey-VM för åren 2018, 2020 och 2022 samt även rättigheter att sända mästerskapet digitalt på Viaplay åren 2019, 2021 och 2023. Avtalet med SVT innebär också att MTG Sverige kommer att sända Champions Hockey League från och med säsongen 2017/18 till och med säsongen 2022/23.

För MTG:s del betyder avtalet att de återigen får sända mästerskapet som satte deras klassiska kanal TV3 på kartan.
– 1989 skapade TV3 med vår grundare Jan Stenbeck i spetsen TV-historia när ishockey-VM för första gången sändes på en kommersiell TV-kanal. TV3 blev under åren 1989-2011 närmast synonymt med Ishockey-VM och många klassiska sportögonblick under 23 år. Jag är därför väldigt glad och stolt över samarbetsavtalet med SVT som ger oss möjlighet att åter skriva sporthistoria på TV3 och Viaplay, säger MTG:s vd Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Enligt Sportbladets uppgifter har SVT valt att stycka upp sändningsrättigheterna till Hockey-VM av kostnadsskäl. Genom avtalet med MTG blir de av med en del av den ekonomiska bördan. Hur mycket pengar avtalet är värt framgår inte.
– Ishockey-VM är en av de mest folkkära och starkaste kommersiella sporträttigheterna på marknaden och något som verkligen förenar hela landet, vilket inte minst visade sig vid söndagens final där runt 2 miljoner människor bänkade sig för att se Sverige ta hem guldet efter en bragdinsats. Jag gläder mig över detta samarbetsavtal där vi tillsammans sett till att göra det tydligt för tittare och annonsörer genom att ansvara för sändningarna i sin helhet vartannat år, och jag ser fram emot ett konstruktivt samarbete med SVT på flera plan, säger Anders Jensen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV3MTGMTG TVHockey-VMTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.