Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG tar Viaplay till Baltikum

Publicerad: 28 juli 2016, 08:45

Jørgen Madsen Lindemann, koncernchef och vd för MTG.

Foto: Eva Edsjö

Efter fem år i Norden – idag lanserar MTG sin streamingtjänst Viaplay i Baltikum.


Ämnen i artikeln:

MTGxMTGViaplay

Viaplay satsar på att bli allra störst och lanserar nu streamingtjänster Viaplay i Estland, Lettland och Litauen. Detta genom ett partnerskap med Tele2, som har 97 procent av invånarna i Baltikum som kunder.

– Länderna i Baltikum är perfekta marknader för videostreaming då de har en bra internetpenetration med höga hastigheter och teknikintresserade konsumenter som älskar bra innehåll. Viaplay ger konsumenterna i regionen mer innehåll än någon annan videostreamingtjänst och omfattar även lokalproducerat innehåll från MTG. Nu får konsumenterna tillgång till sina favoritprogram, filmer och sport, vart de än är så länge de är uppkopplade, säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, i en pressmeddelande.

Priset på Viaplay blir 9,99 euro i månaden eller 6,99 euro utan sport.

Viaplay lanserades för fem år sedan och ligger idag under MTG:s digitala tillväxtbolag MTGx. Största konkurrenterna är Netflix och HBO. I februari chockhöjde Viaplay priset på abonnemang från 299 kronor till 449 kronor i månaden. Anledningen är de dyra fotbollsligor som MTG har köpt sändningsrättigheterna till, såsom La Liga och Serie A.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGxMTGViaplay

Dela artikeln: