Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

MTG TV varslar personal

Publicerad: 13 januari 2015, 09:06

Anders Jensen, vd MTG TV.

Foto: Pressbild.

UPPDATERAD. MTG TV ska varsla personal – ännu oklart hur många. Syftet är att göra organisationen "mer konkurrenskraftig och med rätt fokus för framtiden".


Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTGMTG TV

– Vi har lagt ett varsel och jag har haft ett stormöte för ungefär en timme sen. Jag har informerat om förändringarna, bakgrunden till dem och processen som vi har framför oss. Vi har inte informerat om absoluta tal. Det är av respekt för individerna – vi vill säga det face-to-face till de berörda, säger Anders Jensen, vd för MTG TV, till Resumé.

Senare i veckan kommer tv-bolaget att återkomma med hur många som kan tvingas lämna. Enligt Dagens Media kan runt 40 av de cirka 140 anställda drabbas av varslet. Anders Jensen vill inte kommentera uppgiften.
– Det får stå för dem.

Vilka förändringar gör ni av organisationen?
– På detaljnivå informerar vi om det i veckan, men övergripande handlar det om att skapa en tightare organisation med färre medlemmar i ledningsgruppen. Sammantaget blir det en organisation som är mer snabbrörlig och har snabbare vägar till beslut. Besparingarna görs för att kunna frigöra pengar till innehåll.

Hur mycket pengar ska ni spara?
– Vi säger inget om några absolut tal. När du summerar året kan du förhoppningsvis inte hitta besparingen eftersom ambitionen är att göra bättre innehåll. Netto ska vi förbättra resultatet, men vi ska göra det genom bättre performance på marknaden.

Vilken är den enskilt största utmaningen för MTG TV?
– Det är samma för oss som för alla bolag: att bygga en produkt som är relevant för marknaden där den befinner sig. I en marknad med fallande PUT och ökat onlinetittande måste man bestämma sig. Jag tror på en framtid för linjär tv, men med mer relevanta program.

Hur tog medarbetarna emot dina besked?
– Samlat. Så långt man kan hoppas på förståelse så hoppas jag att den fanns där. Branschen förändras och vi måste skapa förutsättningar för att växa och göra ett bättre jobb.

Förra veckan berättade Resumé att marknadschefen Stephanie Smitt Lindberg och presschefen Max Lagerbäck slutar som en konsekvens av att marknads- och pressavdelningarna slås ihop.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTGMTG TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.