Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Nakna kockens skapare till Zodiak

Publicerad: 26 februari 2008, 13:59

Produktionsbolaget Zodiak köper nu in sig i ytterligare ett brittiskt produktionsbolag. Nu blir England definitivt basen för Zodiak.


John Silver skapade tv-kocken Jamie Oliver. Foto: Freemantle Media

John Silver har ett förflutet på produktionsbolaget Shine där han varit creative director. Han ligger bland annat bakom programmen ”Jamie's Kitchen” och ”Master Chef Goes Large”.
– Det är ett mycket starkt team vi knyter till Zodiak. John Silver har många internationella tv-succéer i baggaget. Bland annat upptäckte han Jamie Oliver, säger Zodiaks vd Patrick Svensk.

Sedan en tid tillbaka driver John Silver nystartade produktionsbolaget Red House, där nu Zodiak köper 25 procent av aktierna. Sedan tidigare har Zodiak köpt Diverse Productions, Lucky Day och Bullseye TV i England. Zodiak har flyttat sitt distributionsbolag Zodiak International från Köpenhamn till Stockholm.

Förhoppningarna är stora på Red House, som än så länge jobbar med formatutveckling. Inga program har producerats. Zodiak kommer också att sälja Red House format utanför England.
– Jag tror att det var en av anledningarna till att John valde att jobba med Zodiak. Vi har idag verksamhet med 20 bolag i 12 länder. De stora jättarna är väldigt fokuserade på England och USA.

Zodiak har nu köpt 25 procent av aktierna i Red House för en hemlig summa.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.