Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Nästan som att vi har kränkt en släkting"

Publicerad: 28 januari 2011, 14:56

SVT tar nu emot hundratals arga mejl och samtal per dag. Ikea-granskningen har väckt ont blod hos många. – Den här frågan delar verkligen svenska folket och en del är jätteupprörda. Det är nästan som att vi har kränkt någon släkting, säger Magnus Svenungsson, reportern bakom programmet.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningIkea

Magnus Svenungsson på Uppdrag Granskning. Foto: SVT.

Senaste Uppdrag Granskning lockade rekordpublik – 1,5 miljoner tittare – och reaktionerna har knappast låtit vänta på sig. Igår diskuterades Ingvar Kamprad och Ikea i SVT:s Debatt och Göteborgsredaktionen tar emot en rekordmängd reaktioner från allmänheten.

Har du någonsin fått så mycket reaktioner på ett reportage?

– Inte jag och inte heller redaktionen tror jag, säger Magnus Svenungsson.

Vad beror det här på?

– Jag tror att det är så enkelt som att han har skapat en myt om sig själv och fått människor att beundra honom. Det är känsligt att ge sig på honom, säger han.

Magnus Svenungsson visste redan från början att programmet skulle bli uppmärksammat. Han sa till kompisar och kollegor att ” de kommer hata oss ” . Men han var knappast förberedd på den storm som nu har följt reportaget.

– Men det är ju roligt det här. Det är intressant att man berättar väcker så mycket känslor, slår Magnus Svenungsson fast.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningIkea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.