Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nederländerna välkomnar Trump med viral satirvideo

Publicerad: 25 januari 2017, 10:08

Donald Trump kommer att sätta USA först under sitt presidentskap. Satirshowen Zondag met Lubach vädjar att Nederländerna kommer på andra plats.


Ämnen i artikeln:

ViraltOnlinevideoDonald Trump

Den nye presidentens fokus på USA har fått många länder i omvärlden att reagera med rädsla inför framtiden. Särskilt i Europa där många befarar att Ryssland kan komma att få ett större inflytande om Trump nedprioriterar Nato.

I söndags gjorde tv-showen "Zondag met Lubach" (Söndag med Lubach) ett satiriskt inslag på Donald Trumps USA-fokus. I klippet, som påstås komma från den den nederländska regeringen, pratar speakerrösten på exakt samma sätt som Trump. Här får vi lära oss mer om landets historia och sevärdheter som är "de bästa i världen".

"Vi förtsåt helt att det kommer bli "America first", men sätt gärna Nederländerna på andra plats" avslutar de sin vädjan till Trump.

På bara tre dagar har videon haft närmare fyra miljoner visningar på Youtube, och är omskriven av en rad internationella medier. Se varför här:

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.