Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nedskärningar på Discovery

Publicerad: 19 april 2016, 14:43

Foto: Andreas Elgstrand

Discovery Networks Sweden, där bland annat Kanal 5 ingår, organiserar om. 12 tjänster väntas försvinna, erfar Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kanal 9MediebranschenDiscovery Networks SwedenDan PanasKanal 5

I förra veckan kom beskedet att vd:n Jonas Sjögren lämnade Discovery Networks efter 10 år med tre olika ägare. Tillfällig efterträdare är Harald Strömme som vanligtvis är vd för Discovery Network Norway, och knappt en vecka har nu gått innan uppgifter om nedskärningar kommer.

Enligt Resumés källor är det 12 tjänster som berörs när bolaget organiserar om. Det som sker är att Eurosport ska integreras fullt ut i den övriga verksamheten. Dessutom bygger tv-huset en gemensam analysavdelning och en samlad bokningscentral för såväl egna som kunders kampanjer. Ytterligare några funktioner ska centraliseras vilket, enligt Discoverys ledning, skapar en övertalighet.

Discovery Networks Swedens presschef Dan Panas bekräftar att tv-huset nu planerar att genomföra en omorganisation, och att vissa tjänster berörs.
– Vi har gjort en strategisk översyn och den har resulterat i en avsikt att göra förändringar i organisationen. Den innebär att en övertalighet uppstår i vissa roller och funktioner, säger han.
– Den föreslagna organisationen syftar till att framtidssäkra verksamheten på en marknad där tittarbeteendena förändras, och för att ytterligare befästa och stärka vår offensiva satsning på attraktiva program, rättigheter och digitalt.

Var befinner ni er i processen?
– Kollektivavtalsslutande fackförbund är informerade om de planerade förändringarna. Löpande dialog pågår med de direkt berörda samt med representanter för de fackliga förbunden.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.