Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

NENT startar produktionsbolag i Storbritannien

Publicerad: 9 januari 2019, 08:19

MTG Groups vd Anders Jensen

Nent Group etablerar ett nytt produktionsbolag i Storbritannien, med ambitionen att stärka den internationella närvaron. Satsningen sker tillsammans med brittiska Filmnation.


Ämnen i artikeln:

Nordic Entertainment GroupProduktionsbolag

I dagsläget pågår rekryteringen av bolagets kreativa team. Det samägda bolaget ska  utveckla, producera och finansiera manusbaserat innehåll för en internationell publik.

Enligt ett pressmeddelande bygger samarbetet mellan NENT och Filmnation på bolagens etablerade relationer inom underhållningsindustrin med målet att skapa en stark innehållskatalog och stöttar respektive bolags internationella närvaro. I Storbritannien kommer det samägda bolaget att samarbeta med flertalet produktionsbolag, kreatörer och medfinansiärer. NENT Group kommer att bli nordisk rättighetsinnehavare  till alla produktioner från det samägda bolaget.

Anders Jensen, vd och koncernchef, NENT Group säger i ett pressmeddelande:

– Det här partnerskapet med en stor internationell studio är en viktig milstolpe som skapar många strategiska fördelar för NENT Group. Genom det samägda produktionsbolaget får vi tillgång till några av de bästa kommande dramaproduktionerna samtidigt som vi är delägare i ett bolag med tillväxtmöjligheter på den dynamiska brittiska marknaden för innehållsproduktion. Dessutom kommer vi att kunna erbjuda ännu fler attraktiva, unika berättelser till våra kunder och partners.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.