Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Netflix-aktie rusar efter miljardärköp

Publicerad: 1 november 2012, 06:57

Foto: Pressbild.

Miljardären Carl Icahn har köpt 10 procent av videotjänsten vilket gjorde att Netflix-aktien gick upp med över 20 procent.


Ämnen i artikeln:

Netflix

Streamingtjänsten Netflix lanserades nyligen i Sverige och har nu 29 miljoner streamingabonnenter i slutet av det tredje  kvartalet världen över, enligt den senaste rapporten, skriver SvD  Näringsliv.

Nu går investeraren Carl Icahn in med kapital i bolaget. Den 76-årige  amerikanen har kallats både "företagspirat" och "superinvesterare",  enligt SvD, och har nu köpt 10 procent av aktierna i Netflix.

Icahn sägs ha varit en av förlagorna till Gordon Gekko, den cyniske  huvudkaraktären i filmklassikern "Wall Street".

– Jag tror att det kommer  att bli en stor konsolidering mellan Netflix och, alla har spekulerat  om det, Amazon, Microsoft, Verizon eller Google. Det finns så många  möjliga kombinationer, säger Carl Icahn till Bloomberg Television.

Carl  Icahn har spenderat runt 1,1 miljarder kronor på Netflix. Nyheten fick  aktien att rusa som mest 22 procent i New York.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.