Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Netflix nu över en miljon abonnenter

Publicerad: 30 november 2016, 15:11

Netflix växer.

De strömmade tv-tjänsterna visar inga tecken på avmattning. Netflix har nu för första gången passerat en miljon abonnenter.


Ämnen i artikeln:

TVTv-branschenHBO NordicNetflixViaplayStreaming

Den amerikanska tv-tjänsten nådde en fjärdedel av de svenska hushållen, 15-74 år, under Q3. Netflix är med de nya siffrorna den enskilt största leverantören av rörlig bild på den digitala betal-tv-marknaden.

Netflix är nästan lika stor som övriga streamingaktörer sammantaget, trots att även Viaplay och HBO Nordic ser tillväxt.

– Vi ser ingen inbromsning i tillväxten för strömmade betal-TV-tjänster. De unga har redan tagit till sig de nya tjänsterna och nu sker tillväxten framför allt i äldre målgrupper, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i en kommentar.

Cirka 35 procent av de svenska hushållen har ett eller flera abonnemang idag. Inom ett år förväntas andelen passera 40 procent. Traditionell digital betal-tv når idag knappt 60 procent.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.