Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Netflix sabbar för tv-tittarna – avslöjar sluten med ny sajt

Publicerad: 23 september 2014, 12:07

Vill du veta hur tv-serien som gjort dig beroende de senaste veckorna slutar? Netflix nya innovation är helt tillägnad så kallade spoilers. Streamingjätten är inte oroliga att man gör sig själva en otjänst eftersom publiken inte verkar bry sig.


Ämnen i artikeln:

Netflix

På Netflix sajt http://spoilers.netflix.com/ avslöjas sluten i populära tv-serier och filmer som House of Cards, Breaking Bad och The Hunger Games.   Även filmer som Good Morning Vietnam, De misstänkta och Mandomsprovet finns med i spoilerrepertoaren, skriver Huffington Post.

Hur kommer det sig då att Netflix väljer att ta spänningsmomentet för sina tittare? Streamingjätten motiverar kaxigt sin skapelse mot en egen studie, som visar att publiken bryr sig allt mindre om spoilers.

Undersökningen avslöjar att en femtedel av amerikanerna anser att det är okej att dela med sig av en slutkläm.   Hela 94 procent anser att de inte kommer att sluta titta på en tv-serie bara för att de vet hur den slutar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Netflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.