Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Netflix vd kan straffas för Facebook-uppdatering

Publicerad: 7 december 2012, 11:09

Reed Hastings, vd på Netflix

Foto: Pressbild

Den 3 juli skrev Netflix vd Reed Hastings att tjänsten överskridit en miljard tittare i en statusuppdatering på Facebook. Nu kan han bli straffad efter ett uppmärksammande av amerikanska Finansinspektionen.


Ämnen i artikeln:

Reed HastingsNetflix

Det är den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, Securities and Exchange Commission (SEC), som reagerar på Reed Hastings Facebookinlägg.

Enligt myndigheten är ett Facebook-meddelande privat. Följaktligen räknas all bolagsinformation som sprids där som insiderinformation. Det skriver Svenska Dagbladet Näringsliv.

SEC har berättat för Netflix och Reed Hastings att handlingen är allvarlig nog för att civilrättsliga anspråk ska kunna bli aktuella.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att Netflix aktie sköt i höjden efter vd:ns statusuppdatering. Under en dag steg aktien med hela 6,2 procent.
Reed Hastings statusuppdatering är ett exempel på en fråga som vuxit upp bland unga bolag genom sociala medier – Vad räknas som offentlig information?

När över 200 000 personer följer Netflix på Facebook menar Reed Hastings och många andra i nystartade bolag, att en statusuppdatering har samma värde som med ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reed HastingsNetflix

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.