Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Netflix vill producera svenskt

Publicerad: 14 april 2016, 08:10

Netflix vd Reed Hastings vill in i Sverige.

Foto: re:publica/Gregor Fischer

De svenska mediehusen får se upp – framöver kan Netflix bli en konkurrent om lokalproducerat innehåll. Det berättar vd:n Reed Hastings i en intervju med SVT.


Ämnen i artikeln:

NetflixStreaming

Lokalproducerade dramaserier står i fokus för bland annat TV4 (och CMore) samt Kanal5 som nått stora framgångar med "Gåsmamman" tidigare i år. Allt medan Netflix har konkurrerat med ett lågt pris och brett utbud av internationella filmer och serier.

Men snart kan den amerikanska streamingjätten ge ytterligare konkurrens till de svenska aktöterna. Flera producenter har kontaktats av Netflix med uppmaning att skicka in idéer till en serie på svenska som ska kunna visas exklusivt på plattformen, berättar SVT Kulturnyheterna.
– Det kommer, säger Reed Hastings i en intervju om planerna.

Netflix har förvisso redan svenska produktioner i sitt utbud. Skillnaden nu är att de blir originalbeställare.
– Det blir ytterligare ett fönster och naturligtvis en ökad konkurrens som i slutändan kommer att leda till bättre serier. I dag har vi två stora aktörer, SVT och TV4. Alla kommer kanske inte att få plats i framtiden, men för publiken kommer det att bli bättre, säger Anna Serner, vd för Svenska filminstitutet, till SVT.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

NetflixStreaming

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.