Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nexiko-vd:n om Kristallen-succén

Publicerad: 5 september 2016, 12:19

Nexikos grundare; Filip Hammar, Lars Beckung, Fredrik Wikingsson och Micke Svensson

För produktionsbolaget Nexiko innebar tv-galan Kristallen ett prisregn med fyra statyetter. För Resumé berättar bolagets vd Lars Beckung om nyckeln till framgången, expansionsplanerna och Eva Hamiltons uppsträckningar.


Ämnen i artikeln:

NexikoTv-branschenProduktionsbolagLars Beckung

"Vänligen Lars Lerin" och "Gympaläraren" i SVT samt programledarna Filip och Fredrik fick tittarnas röster när Sveriges bästa tv belönades. Vd:n Lars Beckung lovordar den tredje grundaren, bolagets exekutiva producent Micke Svenssons fingertoppskänsla.

– Producenterna har ett otroligt kvalitetstänk som Micke Svensson lyckas gjuta in huset. Vi investerar i dag otroliga resurser på att våra produktioner ska hålla nivå. Den medvetenheten gör att vi i dag inte lämnar något åt slumpen gentemot tittare och kunder, säger Lars Beckung till Resumé.

Lars Beckung ser också  programmens utvecklingsprocess som något där Nexiko särskiljer sig.

– Våra producenter och utvecklare försöker hitta referenser på annat håll än våra konkurrenter. Vi lyssnar så klart på kanalerna, men vi försöker inte låta de begränsa oss i den kreativa processen. Om man tar "Vänligen Lars Lerin" och "Gympaläraren" som exempel så bygger de på att någon här fått en idé och sedan närmar sig personerna. Att man inte begränsar till de produkter som man vet funkar. Det är då man skapar unikitet och tv som överraskar.

Ni etablerade er nyligen i Norge. Hur har det gått?
– Det tog lång tid att komma igång. Nu har vi massa på gång där vi både pitchar nya format och överför format som vi arbetat med i Sverige.

Planerar ni etablering i andra länder?
– Vi kikar på lite andra marknader, men ingenting som jag kan presentera än. Ni tog nyligen in Eva Hamilton som ordförande.

Vad har hon satt för avtryck?
– Det är skönt att få uppslutning och ett bollplank. Eftersom vi inte har några ägare att rapportera till så är det viktigt att ha någon som både peppar en när man har idémässig ångest och ger en uppsträckningar när det behövs. Med sitt kunnande är hon också väldigt viktigt strategiskt sett.

Lars Beckung berättar att Nexikos dramasatsning som pågått i ett antal år nu börjar ta form med filmatiseringen av Filip Hammar och Fredrik Wikingssons bok "Tårtgeneralen" som har premiär nästa år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.