Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nice köper Matador Film

Publicerad: 29 augusti 2017, 11:18

Nice Entertainment Group har förvärvat alla aktier i Matador Film AB. Produktionsbolaget som har samproducerat "Äkta Människor" i SVT och "Farang" för S More och TV4.


Ämnen i artikeln:

Produktionsbolag

Matador Film startades 2009 av producenten Henrik Widman och manusförfattaren Lasse Lundström och har bland annat skapat och samproducerat tv-succén "Äkta Människor" i två säsonger för Sveriges Television. "Äkta människor" produceras också som remake i flera länder bl.a. som "Humans" för Channel 4 i England/AMC i USA där en tredje säsong nu är i förproduktion. Matador Film har också samproducerat TV-serien "Farang" för C More/TV4.

När Matador Film blir en del av Nice Drama kommer Lasse Lundström att arbeta exklusivt för Nice Drama. Han har som manusförfattare och har bland annat skrivit och skapat tv-serier som "Äkta Människor", "Tusenbröder", "Pistvakt", "Labyrint" och "Poliser" och kommer att stärka och bredda Nice Drama med en rad nya utvecklingsprojekt för både TV-kanaler och globala SVOD aktörer.

– Det ska bli oerhört roligt och inspirerande att tillsammans med Nice Drama utveckla och arbeta fram kommande projekt för den svenska och den internationella tv-dramamarknaden säger Lasse Lundström i en kommentar.

– Vi välkomnar Lasse med öppna armar och med honom i teamet kommer vi kunna växa ytterligare på den expansiva dramamarknaden säger Nice Dramas vd Mikael Wallen i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Produktionsbolag

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.