Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Nittileaks – en grabbfest”

Publicerad: 12 april 2011, 09:28

Första avsnittet av Nittileaks i Kanal 5 hade en stark tittarsiffra. Men programmet anklagas för att vara en "grabbfest". Det håller dock inte Filip & Fredrik med om. – Nästa avsnitt har vi två kvinnor och en man som gäster, säger Fredrik Wikingsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Nittileaks

E-Type samt Filip & Fredrik i Nittileaks. Foto: Kanal 5.

Filip & Fredriks nya program "Nittileaks" i Kanal 5 med premiär 21.55 i går hade en rating på 6,0 procent i målgruppen 15-44 och totalt 345 000 tittare. Därmed vann programmet sloten.

Programmet får dock kritik för sin grabbighet.

Aftonbladets tv-recensent och nöjeschef Klas Lindberg skriver att det var en ”riktig grabbfest" och pekar på att det bara var män i studion och att programmet dominerades av män. Beklagligt, menar han, och nämner debatterna på senare tid om gubbväldet i SVT och grabbmaffian i nya radiokanalen Radio 1.

”Olyckligt eftersom det var ett rasande roligt och trevligt program med en massa smarta inslag och hysteriskt kul bortglömda klipp”, skriver Klas Lindberg.

Även Expressens tv-recensent Maria Näslund efterlyser ”brudarna”.

”Det är nästan komiskt. I ett eget universum. långt ifrån debatter om brist på kvinnor som programledare i SVT, sammanfattar Filip och Fredrik ett helt år – med i stort sett bara män. Det håller ju inte”, skriver Maria Näslund.

Fredrik Wikingsson menar att man fått den typen av kritik även för många av sina tidigare program, men att man verkligen jobbat för att få kvinnor att ställa upp.

– En grabbfest i veckan man man unna sig, så länge det svänger och det tyckte jag att det gjorde, men jag vill hälsa Klas Lindberg och andra att det i nästa program kommer att vara gott om kvinnor. Då har vi två kvinnor (Jessica Gedin och Camilla Henemark) och en man (Magnus Betnér) som gäster.

– Det är jättehärligt att Klas Lindberg ser programmet och jag hoppas att han orkar se nästa också och avsnitten efter det för så blir det som sagt mycket kvinnor, säger Fredrik Wikingsson till Resume.se.

I Kanal 5:s målgrupp 15-44 var kanalen störst under hela dagen i går med en tittartidsandel på 15,1.

Gårdagens andra kanal 5-premiär,  "Total blackout", med starttiden 20.00, hade en rating på 2,2 i huvudmålgruppen och lockade 200 000 tittare.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Nittileaks

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.