Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nobbar erbjudandet – lämnar TV8

Publicerad: 20 oktober 2010, 09:21

Lars Adaktusson har gjort sitt på TV8. Han lämnar MTG. – Vi är överens om att vi utvecklats åt olika håll, säger han till Resume.se.


Lars Adaktusson. Foto: TV8.

Lars Adaktussons övergång från SVT till TV8 i januari 2007 slog ner som en bomb i tv-Sverige. Han blev den viktigaste profilen i TV8:s samhällsjournalistiska satsning.

Men nu lämnar Adaktusson kanalen, skriver Dagensmedia.se. Och beskedet är inte helt oväntat.

Resume.se har tidigare skrivit om Adaktussons ovissa framtid på kanalen. I maj sändes hans sista program på TV8 och MTG har inte på länge kunnat ge klara besked om Adaktussons roll framöver.

TV8 ville att Adaktusson skulle vara programledare för en större ”infotainment”-satsning, men för någon vecka sedan bestämde sig Adaktusson för att gå vidare.

Han lämnar kanalen vid årsskiftet.

– Jag har haft fortlöpande diskussioner med Manfred Aronsson (vd för MTG Sverige). TV8 är inte samma kanal i dag som när jag började. Vi är överens om att vi har utvecklats åt olika håll, säger Lars Adaktusson om varför han valde att sluta.

Han vill inte gå in på om han fått något konkret erbjudande från någon annan aktör.

– Vi får se vad det blir. Jag har inget jobb att gå till, men jag känner mig trygg. Jag har bra kontakter inom näringsliv, politik och journalistik.

Kan du tänka dig att ta över SVT:s Agenda?
– Den frågan är inte aktuell, de har redan programledare för det.

Kan du tänka dig en comeback på SVT?
– Det klart, att om Uppdrag granskning ringer…ha ha.

Du är sugen på att jobba där, eller?
– Nej, det var mest på skoj som jag sa det.

– Jag stänger inga dörrar. Men jag vill hitta något som är roligt och spännande inom fördjupande samhällsjournalistik och som innebär en ny utmaning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.