Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nobel Media vill bryta med TV4

Publicerad: 26 april 2008, 07:13

TV4 jublade när man snuvade SVT på sändningen från Nobelfesten.
Men nu vill Nobel Media bryta med TV4.


Det är en olycksdag för TV4 idag. Först vill hovrätten stoppa delar av kanalens sändningar från Allsvenskan. Nu blir kanalen sannolikt också av med sändningen från Nobelprisutdelningen och den efterfäljande festen.

Nobel Media anser nämligen att TV4 brutit mot avtalet mellan parterna genom att sändningarna med vissa ingrepp vidaresänts i Kina . Enligt Dagens Nyheter har det tal som Nobelstiftelsens ordförande Marcus Storch höll vi festen förra året censurerats när programmet sändes i Kina. Talet handlade om tryck- och uttrandefrihet. Nobelstiftelsen vill därför bryta med TV4. 

- Ingreppen i sändningarna är oacceptabla, men jag tycker i motsats till Nobel Media att vi i stället för att nu defensivt dra oss tillbaka kommit till en punkt där vi skulle ställa krav på de kinesiska tv-bolagen om återutsändning av de aktuella programmen i sin helhet, säger Jan Scherman, vd TV4-Gruppen.

TV4 sände för första gången Nobelprisutdelningen förra året. Detta efter att ha bjudit över SVT i kampen om rättigheterna som ägs av Nobel Media.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.