Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nonstop tar över TV7

Publicerad: 4 augusti 2008, 17:49

Nonstop Television köper TV7, tv-kanalen som startades av Aftonbladet. Nu planeras en relansering av kanalen som även ska lanseras utanför Sveriges gränser.


Ignas Scheynius, vd på NonStop Television

Efter flera extremt framgångsrika år, gjorde Aftonbladet två stora felsatsningar gratistidningen Punkt SE och tv-kanalen TV7.

Tv-kanalen togs under 2007 över av Broadcast Management System. Bakom det bolaget står Hans Linder, som är mest känd för att ha startat TV8.

Nu säljer han vidare kanalen till Nonstop Television, som även tar över sändningstillståndet i marknätet. Nonstop sänder idag kanalerna Star och Silver i marknätet.

– Vi ser stora utvecklingsmöjligheter i TV7 och med kanalen får vi inte bara ytterligare en plats i det digitala marknätet utan också en strategiskt viktig plats i det totala kanalutbudet med siffran 7, säger Ignas Scheynius, vd på NonStop Television i en kommentar och fortsätter.
– Vi kommer att  skapa en tydligare profil för TV7 när vi lanserar kanalen utanför Sveriges gränser.

Nonstop Television kommer att ta över kanalen med omedelbar verkan. Men under augusti kommer tablån att vara oförändrad. Under september kommer en del nya program att dyka upp i kanalen och en fullständig relansering kommer sannolikt i oktober/november.

Kanalen kommer att fortsätta vara inriktad mot underhållning. Tonvikten kommer att vara på internationella program. Kanalen ska också lanseras i Norden.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.