Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nordisk Film TV i format-affär med Snowman

Publicerad: 21 augusti 2015, 08:10

Produktionsbolaget Snowman lades ned i Sverige 2013 men finns kvar i resten av Norden. Nu får Nordisk Film TV de exklusiva rättigheterna till deras format på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TVSnowman

Nordisk Film TV har ingått ett avtal med Snowman som ägs av det tyska bolaget Red Arrow. I deras katalog ingår bland annat formatet "Gift vid första ögonkastet" som sändes i SVT.

– Vi har fått otroligt bra respons i Sverige på "Gift vid första ögonkastet". Nu har vi många spännande nya format på väg ut i Danmark och Norge som vi tror skulle bli populära även i Sverige. Det känns därför väldigt bra att samarbeta med Nordisk Film TV:s nya gäng i Sverige som både är erfarna, hungriga och delar samma vision om bra innehåll som oss, säger Michael von Würden, vd på Snowman, i ett pressmeddelande.

För Nordisk Film TV innebär affären möjligheter att få producera flera nya program.

– Snowman har utvecklat och håller på att ta fram flera enormt starka format som har stor potential att bli både tittarsuccéer och långkörare även i Sverige, kommenterar Kristoffer Graci, vd på Nordisk Film TV.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TVSnowman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.