Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Norlén försvarar sig mot rasistanklagelserna

Publicerad: 23 januari 2014, 07:57

Calle Norlén försvarar sitt manus

Foto: Jack Ristol

Efter anklagelserna om rasistiska skämt på Guldbaggegalan försvarar sig nu manusförfattaren Calle Norlén och säger att skämten inte hade med prisutdelarnas hudfärg att göra.


Ämnen i artikeln:

Guldbaggegalan

Sissela Kyle gick i går ut och bad om ursäkt för skämten om Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Özz Nujen.

Kodjo Akolor prensenterades med meningen "nu blir det färgfilm" och Marika Carlsson och Özz Nujen presenterades med: "Tack vare dem vet vi mycket mer om en negers uppväxt och en kurds hårdväxt."

Manusförfattaren Calle Norlén försvarar nu för första gången sina skämt samtidigt som han beklagar om de uppfattats som stötande.

– Presentationen av Kodjo Akolor var enbart en ordvits på Kodacolor färgfilm och hade ingenting med prisutdelarens hudfärg att göra, säger han i ett mejl till Resumé. "Det finns en värld utanför Sverige också" syftade naturligtvis på priset Bästa Utländska Film och inget annat.

– Presentationerna av Marika Karlsson och Özz Nujen refererade till prisutdelarnas egna komiska identiteter, såsom de uttrycks i deras egna föreställningar. Uppväxt och hårväxt råkar vara skojiga rimord.

– Om dessa introduktioner uppfattades som stötande istället för roliga och hyllande - som de var tänkta – är jag den förste att beklaga.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Guldbaggegalan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.