Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Notan för Eurosport: 8 miljarder kronor

Publicerad: 2 juni 2014, 08:22

Foto: Pressbild.

Det amerikanska mediebolaget Discovery Communications meddelade tidigare i år att de tar över aktiemajoriteten i Eurosport. Nu har förvävet slutförts och notan landar på drygt 8 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

EurosportDiscovery Communications

I januari kunde Resumé rapportera att det amerikanska mediebolaget Discovery Communications tar över aktiemajoriteten i Eurosport och därmed ökade från 20 procent till 51 procent aktieinnehav.

Förvärvet har nu slutförts och notan landar på 902 miljoner euro, eller drygt 8 miljarder kronor, meddelar nu företaget. Även fortsättningsvis kommer franska TF1 kommer att äga resterande 49 procent av aktierna i Eurosport samt 80 procent av aktierna i Eurosport Frankrike åtminstone fram till den 1 januari 2015.

Enligt avtalet har TF1 också en möjlighet att sälja av sina resterande aktier till Discovery Communications, som då kommer att äga hela företaget.

Sedan tidigare äger Discovery Communications bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11 genom SBS Discovery Media.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.