Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Nu är det klubbat och klart

Publicerad: 31 maj 2011, 14:31

TV4:s styrelse utsåg i dag Casten Almqvist till ny vd för TV4. Jan Scherman blir vice vd på Bonnier Broadcasting och tar plats i Expressens, MTV3:s och C Mores styrelser. Han blir också arbetande styrelseordförande i ett nytt bolag för nyhetsproduktion.


Ämnen i artikeln:

Jan SchermanCasten AlmqvistTV4

Jan Scherman, avgår som vd och efterträds av Casten Almqvist, som Resume.se tidigare avslöjat. Foto: Hanna Teleman och Paul Hansen.

Som Resume.se tidigare avslöjat slutar Jan Scherman som vd för TV4 vid årsskiftet och efterträds då av Casten Almqvist.

Scherman blir vice vd och ansvarig för nordisk tv-strategi på Bonnier Broadcasting och får nya styrelseuppdrag i Bonniersfären. Men framför allt ska han bli arbetande styrelseordförande i Nyhetsbolaget som tar över TV4:s aktualitetsavdelning och de anställda vid TV4:s 25 lokala stationer.

Bolaget ska äga en 24-timmars nyhetskanal och producera nyheter och samhällsprogram för TV4, men också kunna sälja sina tjänster till andra Bonnierföretag och på marknaden. Företaget får uppåt 450 anställda, men dess vd Göran Ellung ska under hösten utreda organisation och bemanning i Nyhetsbolaget.

Läs Viggo Cavlings ledare om Jan Schermans tid som TV4-vd

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.